Jelenlegi hely

Folytatódik a Fiatal tehetség program

Újabb 100 diák bevonásával folytatódhat a Fiatal tehetség program (FIT Program) - mondta el Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője vasárnap reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kifejtette, a Mathias Corvinus Collegium által szervezett, a jelenlegi tanév első félévében indult program az ötödik osztálytól nyújt tehetséggondozó képzést négy vidéki városban: Pécsett, Szolnokon, Miskolcon és Veszprémben.

Olyan területeket ölel fel a képzési tematika, amelyekkel az iskolák nem foglalkoznak, mint például a pénzügyi tudatosság, a természettudományos kísérletek világa, média és filmes ismeretek, valamint az egészségügy témája és elsősegély-nyújtási ismeretek. Minden említett régióból 25 diákot vesznek fel a programba.

 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 1996-ban jött létre, Tombor András magánkezdeményezésére; közel két évtizede foglalkozik egyetemista és középiskolás gyerekek fejlesztésével. Célja, hogy a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg Magyarországon. Az MCC kiemelkedően tehetséges diákokat támogat abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák.
A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó, gazdagító képzést.

Képzésük a résztvevők számára teljes mértékben költségmentes.

Az 2015/2016-os oktatási évben négy képzési területet fog át programuk:
1) Az egészségügyi ismeretek, egészségügyi tudatosság, egészséges életmód és táplálkozás
2) A pénzügyi tudatosság - bevezetés a gazdasági alapfogalmakba
3) Természettudományos ismeretek, kísérletek
4) Médiaismeretek – az újságírástól a filmkészítés világáig
Mindezek mellett heti 2x60 percben beszédcentrikus angol nyelvoktatást biztosítanak minden régióban 8 fő részére.

A Programban résztvevők körét intelligenciát, érzelmi intelligenciát, érdeklődést és kreativitást vizsgáló írásbeli feladatok, illetve szóbeli interjú révén, az MCC önálló kiválasztási rendszerében választják ki. Céljuk olyan általánosan tehetséges diákok beválogatása, akik a kooperatív, közösségben végzett tanulási folyamatokra, tevékenységekre alkalmasnak gondolnak.
Kiválasztási folyamatuk kidolgozása, lebonyolítása és a feladatok kiértékelése pszichológusokból szakértői csapat együttműködésével történik.

A FIT Program régiónként 25 fővel indult el szeptemberben, 5 fős várólistát fenntartva a megüresedő helyekre. Most újabb 25 fővel bővítik a létszámot régiónként.

 

Forrás: MTI, http://fit.mcc.hu

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére