Jelenlegi hely

Gólyahír Egyesület - Veszprém megye

Ingyen hívható krízisvonal 06-22 óráig 80/203-923
Veszprém megyei munkatárs: 06-30-251-71-18
Krízishelyzetben lévő várandós anyák segítése.

E-mail: golyahiregyesulet@gmail.com
Web: www.golyahiregyesulet.hu 

Reggel 6-tól 22-óráig, ingyen hívható telefonvonalat működtetünk, hogy a kétségbeesett, krízishelyzetben lévő várandós anyák, akik nem kívánt gyermeket várnak megtaláljanak bennünket. Azért, hogy meg tudják beszélni gondjaikat (inkognitóban, de őszintén) egy hozzáértő szakemberrel.

Erre az esetre specializálódott szakemberek, főleg védőnők fogadják a telefonhívásokat. Az ország minden megyéjében lesz egy ember, aki az anya környezetében tud segíteni, ha kell személyesen is. (Ezért kell minden megyében egy mobiltelefonos gólyahírnök.)

Együtt gondolkozva reméljük, tudunk segíteni, hogy az anya találjon megoldást kilátástalannak tűnő helyzetében.

Pl.: lakást nem tudunk adni, de anyaotthonos elhelyezésben tudunk segíteni, pénzt nem tudunk adni, de felvilágosítjuk, hogy milyen juttatások járnak, és hol tudja megigényelni.

A családsegítő szolgálattal, a gyermekjóléti szolgálattal, illetve a védőnői szolgálattal együttműködve tudunk segíteni kelengye, babakocsi, kiságy, vagy segély megszerzésében.

Aki nem tudja vállalni gyermekét, felvilágosítjuk, hogy milyen lehetőségei vannak a gyermek sorsát illetően, és ezek a különböző megoldások milyen hatással vannak a gyermekre és őrá. A különböző lehetőségek között megemlítjük a nyílt örökbeadást is, /amelyben tudunk segíteni neki/ ha nem tudja, vagy nem akarja vállalni, gyermeke felnevelését. Így Ő gondoskodhat neki szerető családról, megismerheti az örökbefogadó szülőket, és megnyugvással bízhatja rájuk gyermeke nevelését.

Szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy a "terhesekből" várandós anyákká válhassanak, tudjanak arról, hogy segítséget kérhetnek, ha nehéz helyzetbe kerülnek. Célunk, hogy felelősségteljes döntést tudjanak hozni önmaguk, és gyermekük sorsáról, és csak végső esetben adják örökbe gyermeküket, ha nem tudják vállalni felnevelését.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére