Jelenlegi hely

Megkezdődött a 2020-as, azaz 21-es tokiói olimpia: 175 versenyzővel 23 sportágban indulunk, a legfiatalabb versenyzőnk 16, a legidősebb 47 éves

Ma hivatalosan is megkezdődött a 32. nyári olimpia Tokióban. A magyar csapat 143. nemzetként vonult fel a megnyitón, a két zászlóvivőnk a tőrvívó Mohamed Aida, akinek ez lesz a 7., valamint az úszó Cseh László volt, akinek ez az 5 olimpiája lesz.


fotó: Martin Bureau/AFP

A magyar csapatot 23 sportágban, 175 sportoló képviseli. A megnyitón a lányok piros-fehér-zöld kimonószerű ruhában vonultak, míg a fiúk sötétzöld nadrágot és piros-fehér-zöld felsőt viseltek. A legfiatalabb versenyzőnk a mindössze 16 éves Veres Laura az úszó csapatot erősíti. A legidősebb versenyzőnk pedig az asztaliteniszező Fazekas Mária, aki hamarosan a 47. életévét tölti és még mindig remek formában van! A teljes magyar csapatot itt találjátok, sportáganként!


fotó: MOB/Szalmás Péter

Ami magyar szempontból sajnálatos, hogy nem jutott ki a férfi kézilabda csapatunk, és sajnos egy férfi tornászunk sem. Viszont ami még számunkra nagyon fontos, hogy a világon a legidősebb élő olimpiai bajnok a mi Keleti Ágnesünk, aki idén töltötte a 100. életévét!

Méltán mondhatjuk, hogy a 2020-as Olimpia különleges lesz minden tekintetben, kezdhetjük is azzal, hogy 2021-et írunk. Sajnos a 2020-as elhalasztás nem váltott be nagy reményt, hiszen az Olimpiák történetében először rendezik meg az ötkarikás játékokat nézők nélkül, viszont az elemzők szerint Tokió minden idők legdrágább olimpiáját nyitotta ma meg, zártkapuk mögött. Hogy hogy zárják majd az egyenleget, azt előre nem tudhatjuk. Persze az anyagi helyzetükön az sem segít, hogy az egyik legfőbb szponzor a Toyota, 1 héttel ezelőtt kiszállt a támogatói státuszból, és sajnos a koronavírus járvány is tombol a Delta variánssal. A történelem első olyan olimpiai játéka, ahol a megrendező ország lakossága, nem várta a játékok kezdetét, és az odautazó külföldieket, hiszen a lakosság fél, hogy gócponttá alakul az ötkarikás stadion. Az aggodalmuk természetesen nem véletlen, hiszen közel 2000 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt nap, és a tokiói olimpiai falu, közel 11 ezer külföldi sportolót fogad vendégül.

Na és akkor, hol tudjátok nézni az olimpiát?

Az olimpia pontos programját magyar vonatkozásban itt találjátok!

Minden magyar vonatkozású eseményt élőben sugároz majd, összesen nyolc magyar csatorna. Az M4 Sport, a Duna és a Kossuth Rádió mellett, az m4sport.hu öt ingyenesen elérhető webes csatornáján is valamennyi esemény magyar kommentárral lesz elérhető.

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére