Jelenlegi hely

Te hány pontra írnád a 8.-os felvételit? Máris kiderült, hogy nem volt jó az egyik megoldás!

Szombaton voltak a felvételik a 8.-osoknak. Nem mondom, hogy sétagalopp odáig se az út, de az előtte való pár nap, mindent visz!

Aztán úgy gondolnád, hogy végre túl van rajta és jöhet a hávájdidzsi, de nem mert, ahogy kijön és lelazítotok egy kicsit a Mekibe vagy épp ahol szerettek, máris a hazafelé úton feldobja a Tik-Tok: kint vannak a megoldások!

És akkor jön az igazi para: ah ez sem lett jó, basszus ez se, mi van ha 3 pontom lesz csak és hasonlók, majd felmegy az osztálycsoportba és ezek a félelmek meghúszorozódnak. Persze minden évben az épp aktuális matek feladatlapra azt mondják, hogy hú meg ha, de ez most tényleg, hú meg ha volt. Vagy mondjam azt, hogy eddig a 35-tel sem elégedtünk volna meg, de most ha 20 pontunk lenne, akkor annak már örülnénk…?

Ha kedvet kaptál 14 éveset játszani, akkor nyomás a nyomtatóhoz és töltsd ki, persze írd meg, hogy hány pontot szereztél volna!

A javító kulcsot pedig itt találod!

A magyar felvételi is gyorsan napvilágra kapott, hála a Tik-Tokon lévő magyar szakos tanároknak és a felvételiző gyerekek szüleinek, hogy újfent nem az általuk megadott jó megoldás volt a jó... és láss csodát, helyesbítették és most már a javításban is nyilvánosságra hozták. Nem tudom mikor jelentik be, hogy a matekba véletlenül olyan példa is bekerült, ami nem általános iskolai tananyag... vagy ez így rendjén van? Ilyenkor azért elgondolkozom, hogy látott -e a szerző 14 éves gyerket már, és az ő munkáját senki sem bírálja felül?? Ha a magyar felvételit is megcsinálnád, itt tudod letölteni, itt pedig a javítókulcs.

Makai Marianna

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére